5 tips til din SEO fra SMX, London

Green.Clicks SEO-ekspert Dan Vester kom nylig hjem fra SMX-konferansen i London hvor han fikk med seg den siste viten innen søkemotoroptimalisering. Her deler han noe av det han lærte, og gir deg 5 tips du kan bruke for å få mer synlighet på Google.

  1. Backlinks er viktige for en høy plassering. Backlinks får du når andre nettsteder lenker til ditt. Det er viktig at Google mener at nettsiden er verdifull, og lenken kan bidra til en høyere plassering. Undersøkelser viser at nettsidene med de høyeste plasseringene har nesten dobbelt så mange backlinks enn nettsidene som ligger på tiendeplass på Google.
  2. Mer innhold av høy kvalitet kan bidra til en høyere plassering. Det kan være en god idé å studere konkurrentenes nettsider og deres innholdsstrategier, og deretter legge ut mer innhold på din egen hjemmeside. Det er selvfølgelig fortsatt viktig at innholdet er relevant og av høy kvalitet.
  3. Bytt til https og bygg tillit hos besøkende. Https impliserer større sikkerhet, da informasjon (som konto- og innloggingsopplysninger) blir kryptert. Google har til og med signalisert at https er en faktor som bidrar til en høyere plassering. Google har også sagt at de i fremtiden kommer til å markere nettsider som ikke benytter en kryptert forbindelse, som usikre.
  4. Forbedre landingssidene med høy fluktfrekvens. Hvis fluktfrekvensen er høy, betyr det at dine besøkende forlater hjemmesiden din raskt. Du kan redusere fluktfrekvensen ved å gjøre innholdet mer relevant med hensyn til søkeordene. En annen måte å minske fluktfrekvensen på er å benytte longtail søkeord, da de ofte tiltrekker mer interesserte brukere.
  5. Hastighetsoptimalisering kan forbedre brukeropplevelsen og bidra til høyere plasseringer på Google. Det er en forutsetning at grunnoppsettet av serveren er i orden når nettsiden din skal optimaliseres for hastighet. Når serveroppsettet er på plass, kan man optimalisere hastigheten ved å bl.a. komprimere bilder, optimalisere opplastingsrekkefølgen og aktivere lagring av cache.

Der er selvfølgelig mange flere faktorer, der spiller ind, når det handler om at optimere en hjemmeside. Men punkterne på listen dækker nogle af de vigtigste tiltag inden for SEO.

Hos Green.Click foretager vi desuden en lang række andre optimeringer, og tilpasser optimeringerne til de udfordringer, den enkelte kunde har på sin hjemmeside. Har du brug for hjælp til din SEO, så kontakt os på 70 230 540.