Større synlighet på Google med Answer Boxes

Answer Boxes er en funksjon som vises øverst på SERP som en innrammet og fremhevet tekst over vanlige søkeresultater. Answer Boxes har som hensikt å gi et svar direkte i søkeresultatet.

Answer Boxes er en funksjon som vises øverst på SERP som en innrammet og fremhevet tekst over vanlige søkeresultater. Answer Boxes har som hensikt å gi et svar direkte i søkeresultatet.

Når du gjør et søk på Google, vil søkemotoren gjerne gi deg det beste og mest presise svaret på henvendelsen din. Denne funksjonen har utviklet seg gjennom de siste årene – fra forbedrede søkeresultater til Knowledge Graph og til slutt til Answer Boxes.

Om du for eksempel lurer på hva en stjerne er, og Googler “hva er en stjerne”, vil du se følgende:

 

Google Answer Boxes

 

Answer Boxes gir altså brukeren et spesifikt svar med bare ett klikk. Etter å ha fått litt relevant informasjon, er det også en god mulighet for at brukeren klikker videre til selve nettsiden for å lære mer.

Answer Box-funksjonen kan fremstå på forskjellige måter. Eksempelet ovenfor viser et tekststykke, men Answer Boxes kan også vises som lister eller tabeller.

Ofte følger Answer Boxes en hvem/hva/hvordan-struktur. Det kan for eksempel se ut som i eksempelet nedenfor:

 

Answer Box på Google

Slik som du ser, handler Answer Boxes om å være konkret, noe som stiller krav til presist og relevant innhold på nettsiden din.

 

Hvorfor er Googles Answer Boxes relevant for deg som bedrift?

Hjemmesiden din trenger ikke å ligge på toppen av Google for å bli omtalt i Answer Boxes. Selv om du ligger på 4. eller 5. plass for et søkeord, er det allikevel mulig at Google viser en Answer Box til hjemmesiden din for det samme søkeordet. Den store fordelen ved Answer Boxes består dermed i økt synlighet på SERP selv også for hjemmesider som ellers ikke ligger helt øverst. Klarer du å fange brukernes interesse, blir du belønnet med ekstra synlighet og trafikk til hjemmesiden din.

Dersom innholdet ditt er godt strukturert, og du ender opp med å bli omtalt i Answer Boxes på dine viktigste søkeord, vil du kunne vinne over konkurrentene med mer synlighet.

For eksempelet nedenfor oppnår Stjerne-Chrom langt større eksponering enn om siden var oppført i “vanlige” søkeresultater bare.

 

Rich snippets - answer box

 

Arbeid med Answer Boxes handler altså i høy grad om strukturering av innhold, noe som gir mange fordeler, og kan hjelpe deg med å øke synligheten.

I fremtiden vil Google utvikle sin Answer Box-funksjon ytterligere, ikke minst på grunn av den nylige patenteringen på teknologien bak funksjonen. Det betyr at det kan være en fordel allerede nå å utarbeide en strategi for Google Answer Boxes.

 

Hvordan oppnår man en Google Answer Box?

Utviklingen og implementeringen av en effektiv Answer Box-strategi kan deles inn i forskjellige steg. Vi anbefaler følgende oppsett når du prøver å utløse en Google Answer Box for et søk:

 

  1. Undersøk hvilke spørsmål din målgruppe vil ha svar på, og besvar disse spørsmålene ut ifra “hva..?”, “hvordan…?”, “hvorfor…?”.
  2. Finn ut om det allerede finnes en Answer Box du kan “overta” ved å lage et bedre svar enn konkurrenten.
  3. Sørg for å ha en desktop- og mobilvennlig nettside.
  4. Optimaliser hjemmesiden slik at den blir vises på den første siden med søkeresultater.
  5. Vær konkret, og skriv gjerne kort og presist.
  6. Optimaliser brukerstatistikken fra Analytics; streb etter en lav fluktfrekvens, høy gj.sn. tid på siden, høyt antall besøkte sider osv.
  7. sett op strukturert data på nettsiden
  8. Få flere kvalitetslenker.

 

Dessuten er det selvfølgelig viktig at nettsiden er optimalisert med hensyn til viktige SEO-aspekter. Til syvende og sist er det nemlig Googles algoritme som bestemmer hvilket innhold som blir omtalt i Answer Boxes, men med anbefalingene ovenfor har du i hvert fall en god mulighet til å påvirke resultatet.

Slik som det er med alle topplasseringer på Google, er det en forutsetning at det hele tiden jobbes med analyse og optimalisering for å kunne oppnå eller opprettholde gode resultater.